Wednesday, November 17, 2010

Acid, Neutral, Alkaline အက်စစ်၊ အယ်လ်ကာလိုင်း၊ ကြားနေ

ACID Foods အက်စစ်                    NEUTRAL Foods  ကြားနေ          ALKALINE Foods အယ်ကာလိုင်း
All fried foods အကြော်စာ            Apples ပန်းသီး                                Asparagus, Alfalfa ကညွတ်
 Aspirin အကိုက်အခဲပျောက်ဆေး      Apricots တရုတ်ဇီးသီး                    Blackberries
Beef အမဲသား                                  Bananas  ငှက်ပျောသီး                   Broccoli ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း
Beer ဘီယာ                                     Beans   ပဲတောင့်များ                      Cantaloupe သခွါးမွှေးသီး
Butter ထောပတ်                             Blueberries                                   Celery တရုပ်နံနံ
Candy သကြားလုံး                           Buckwheat                                 Cinnamon သစ်ကြံပိုးခေါက်
Cheese ဒိန်ခဲ                              Cauliflower ပန်းဂေါ်ဖီ          Coffee substitutes ကော်ဖီအစားထိုး Chocolate, Cocoa ချောကလက်၊ကိုကိုး၊    Cherries ချယ်ရီ                   Endive. Garlic ကြက်သွန်ဖြူ
Coffee ကော်ဖီ                                 Dates စွံပလွန်သီး                            Grapefruit ဂရိတ်ဖရုသီး
Corn, Cranberries ပြောင်း၊ဘယ်ရီအနီ Eggplants ခရမ်းသီး       Horseradish သင်္ဘောဒန့်သလွန်
Ginger ဂျင်း                                      Eggs ဥများ                             Kale, Kohlrabi ရွက်လိပ်ဂေါ်ဖီ
Ham ဝက်သားခြောက်                     Flaxseed oil ကြိတ်ဆီ                    Lentils ပဲတမျိုး
Jam, jelly ယို၊ ဂျယ်လီ                    Figs သဖန်းသီး                        Lemons, Limes ရှောက်၊သံပုရာ
Ice Cream ရေခဲမုန့်                         Fish ငါး                                           Mangoes သရက်သီး Lobster ပုဇွန်ထုပ်                         Goat cheese ဆိတ်နို့ခဲ                   Mineral water ဓါတ်ဆားရည်
Macaroni ကြာဇံ                              Grapes စပျစ်သီး                            Molasses သကာရည်
Mayonnaise အချဉ်ရည်တမျိုး         Honey ပျားရည်                          Mustard greens မုန်ညှင်းရွက်
Milk နို့                                              Honeydew သခွါးသီး                     Nectarines မက်မွန်သီး
Mussels ဂုံးအမည်း                        Lettuce ဆလပ်ရွက်               Nuts, not roasted သစ်စေ့အစိမ်း
Nuts, roasted သစ်စေ့လှော်           Maple Syrup သကြားသီးရည်         Okra ရုံပတီသီး
Oatmeal လူး၊ဆပ်                            Olive oil သံလွင်ဆီ                        Onions ကြက်သွန်နီ
Oils (Hydrogenated) ဆီ                Oranges လိမ္မော်သီး                       Papayas သင်္ဘောသီး
Pies & pastry သစ်သီးမုန့်                 Peaches မက်မွန်သီး                      Parsley ဟင်းမွှေးရွက်
Peas, Pork  ပဲ၊ ဝက်သား                    Pears သစ်တော်သီး                      Peppers ငရုတ်ကောင်း
Prunes ဇီးသီးခြောက်                         Pineapple နာနတ်သီး                  Potatoes အာလူး
Rice, Rye bread ဆန်၊ ဆန်မုန့်          Plums ဇီးသီး                               Radish မုန်လာဥ
Sauces အချဉ်ရည်                              pumpkin ဖရုံသီး                        Raspberries
Scallops, Shrimp ဂုံး၊ပုဇွန်ဆိတ်       Raisins စပျစ်သီးခြောက်             Sauerkraut မုန်လာ-ဂေါ်ဖီ
Soybeans ပဲပိစပ်                              Rice (Wild, Brown) ဆန်လုံးညို     Sea salt ရိုးရိုးဆား
Soy milk ပဲနို့ရည်                           Strawberries စထရော်ဘယ်ရီသီး   Sweet potatoes ကန်စွန်းဥ
Spaghetti နန်းကြီး၊မြီးရှည်                Turkey ကြက်ဆင်                        Tangerines ပျားလိမ္မော်
Sugar သကြား                                                                                        Tumips
Vanilla နံ့သာပု                                                                                       Watermelon ဖရဲသီး
Veal နွားကလေးသား                                                                              Yams မျောက်ဥ
Vinegar ရှာလကာရည်                                                                           Yogurt ဒိန်ချဉ်

Antibiotics are also acidic as are artificial sweeteners. ပိုးသတ်ဆေးဝါးနှင့် သကြားအစားထိုး အချိုတုများသည် အက်စစ်ဖြစ်သည်။

No comments:

Post a Comment